Læs om dine muligheder her

Er du berettiget til en handicapbil?

Hvis du har et varigt, fysisk eller psykisk handicap, som i høj grad forringer din evne til at færdes, kan du søge din kommune om støtte til en bil samt tilskud til indretning af bilen. Din funktionsnedsættelse skal være af en så væsentlig grad, at du er afhængig af en bil for at:

  • Opnå eller fastholde et arbejde
  • Gennemføre en uddannelse
  • Deltage i aktiviteter

Kommunen vil vurdere din ansøgning ud fra en samlet vurdering af dit helbred, dine sociale forhold og din evne til at færdes, f.eks. din gangdistance. Desuden vil kommunen vurdere, om dit transportbehov kan dækkes bedre på anden vis – f.eks. med individuel handicapkørsel. 

Nyttig information

Bevilling af handicapbil

Vi har arbejdet med formidling af handicapbiler og minibusser i mange år. Derfor er vi vant til at forholde os til de regler, der gælder på området. For at gøre det nemmere for dig at danne et overblik, har vi samlet nogle links med relevant information.

Ankestyrelsen
Biler, Socialministeriet
(Fagligt forum for terapeuter og sagsbehandlere, der arbejder med servicelovens §114
Dansk Handicap Forbund
Danske Handicaporganisationer
DUHK
(Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet)
Hjælpemiddelbasen

handicapbil handicapbus Auto Mobil

Du er selvfølgelig velkommen til at benytte dig af vores ekspertise på området, hvis du ikke selv har lyst til at bevæge dig ind i junglen af regler.
Send en mail på info@auto-mobil.dk eller benyt vores kontaktformular.

Eliteleverandør Auto Mobil handicapbil

Vi har privilegiet af, at være udnævnt til eliteleverandør til det offentlige. Det er en pris, der inspirerer og motiverer.

Vi er taknemmelige, når godt arbejde bliver anerkendt, og vi bestræber os på at holde den høje standard.

Leverance til det offentlige er blot en af vores mange styrker hos Auto Mobil. Udover dette, gør vi os også i: køb, salg og leje af specialindrettede biler. 

Vi sidder klar til at rådgive dig ud fra dine behov

Har du brug for yderligere hjælp?
Du er altid velkommen til at komme og besøge os til en uformel snak over en kop kaffe samt få en rundvisning i vores showroom. Her har vi et bredt udvalg af forskellige handicapbiler indrettet til at imødekomme alle fysiske udfordringer. Du er også velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale om netop dit behov.
Kontakt Auto Mobil